Hurra för stormen!

Igår fruktade jag resan från Göteborg till Nässjö. Men den gick över förväntan. Jag ankom det småländska höglandet 20 minuter tidigare än jag skulle. Obegripligt, egentligen. Det blåste nämligen duktigt. Precis som befarat.

Strax norr om Alingsås såg jag hur signalerna slocknade på det andra spåret. Sedan följde ett koppel av stillastående tåg. X2or, en X40 och flera godståg. Men jag fick rulla vidare. Förutom en liten fadäs när en mellanblocksignal plötsligt slog om till stopp, så gick färden oförskämt bra.

I Falköping började det snöa. När jag gick ut för att hänga av kopplet lämnade jag dörren öppen. Dumt nog. Blåsten gjorde nämligen att snön inte kom uppifrån, utan från sidan. När jag kom tillbaka upp i loket hade det alltså snöat i hytten. Jag säger då det…

Snöstormen friskade i, men resan till Nässjö gick över all förväntan. Mitt tåg måste ha varit det enda i hela södra Sverige som var före tiden i natt. Åtminstone kändes det så när jag belåten kröp ned mellan lakanen.

Idag skulle jag egentligen ha åkt pass tillbaka till Göteborg för att köra ett tåg till Trelleborg. Men det tåget är inställt. Så istället fick jag hämta 42415 på bangården i Nässjö och köra det till Trelleborg. Tåget hade stått uppställt sedan i natt när kollegan ankom från Älvsjö. Han kom inte längre eftersom linjen söderut mot Alvesta var avstängd.

Nu blir det alltså istället jag som får styra ekipaget mot Skåne. Men jag deppar inte. Jag skulle egentligen ha ankommit Trelleborg tisdag morgon 3.30. Tack vare stormen och den här lilla rockaden är jag nog framme betydligt tidigare än så. Friveckan förlängs med ytterligare några timmar. Mumma!

Fast egentligen borde jag inte ta ut segern i förskott. Har nu stått i över en timme vid mellanblocksignal Tunneby N3. Klockan är snart 14.30. Jag har en radda av tåg framför mej. Tågklareraren har enkelspårsdrift en bit och på ett annat ställe måste han köra tågen mot stopp. Det finns således en överhängande risk att detta blir en synnerligen lång eftermiddag.

Men varför klaga? Jag har varmt och skönt i loket. Det finns gott om köttbullar kvar från igår. Kaffet står på bryggning och nötterna och apelsinen ligger kvar i väskan. Dessutom hinner jag blogga lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s