Ut i stormen!

SMHI varnar folk för att ge sej ut i stormen. Jag befinner mej mitt i stormens öga, i Göteborg. Jag gör tvärtom. Jag kastar mej ut i ovädret om en halvtimme. Strömmen i lägenheten har precis kommit tillbaka. Den försvann i samma ögonblick som jag satte kastrullen på plattan och skulle värma min gulaschsoppa.

Nu ska jag ut och köra tåg. Från Göteborg till Nässjö, via Falköping. Känns som om denna linje är den enda som är öppen för tillfället. På TV och i radio berättar de hela tiden om hur många tåg som är inställda.

Jag har gjort det här förr. Det gäller att vara förberedd. Man kan få stopp precis var som helst. Och man kan få stå stilla precis hur länge som helst. Blir linjen spänningslös fungerar som bekant ingenting på loket.

Mobiltelefonen är laddad. Precis som reservtelefonen. Jag har värmeljus och tändstickor med mej. Plus varma kläder. Jag har mat som inte behöver värmas. Ett kilo köttbullar, en apelsin och en påse nötter ska väl räcka en stund. Två liter vatten kånkar jag med mej också. Innan jag åker iväg från Gbco gäller det att kontrollera i maskinrummet så att det finns bromsskor. Men just den saken ska nog inte bli några problem. Norrmännen brukar vara bra på att skicka med bromsskor. Bromsskor, om nån undrar, måste användas för att säkra tåget mot rullning om man blir stående länge längs linjen.

Nåväl, nu är det dags. Ut i stormen. Önska mej lycka till.

4 thoughts on “Ut i stormen!

  1. Hej från hampus. Har just kollat läget på Postvagnens sida.
    ”Avstängda järnvägar läget kl 21.05” Det värkar förnuftigt ladda upp med mat som Du beskriver och inte är Du helt isolerad heller tack vare telefonerna. Det brukar vara minnesvärt också att upplev oväder också, eller hur. Ha en bra natt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s