En spya vid infarten

Kycklingspetten var för jäkla goda. För att inte tala om jordnötssåsen. Lämnade kollegan och thaistället i Alingsås mätt och belåten. Hamnade längst fram i pendeltåget och snackade lite strunt med en annan kollega. Var ute och hjälpte honom att kontrollera strömavtagarna efter ett larm från fjärren.

Somnade som en stock när jag kom tillbaka till lägenheten i Göteborg, men när jag vaknade var det nåt som inte stämde. Jag frös ena stunden och svettades den andra. Jag kände att nån jäkelskap var på gång i kroppen. Tre nya poäng till Gnaget piggade dock upp avsevärt. Richard Gynge är grym nu!

Vid 23-tiden kom taxin. Chauffören skulle absolut bjuda på glass. Det var ju PRECIS vad jag var sugen på… Nåväl, han menade bara väl. En snäll kille, det där. Fick en Redbull också, som vanligt.

Väl på loket förstod jag att det här blir ingen rolig natt. Fyra timmars körning hade jag framför mej. Plus ett obegripligt uppehåll på två och en halv timme i Halmstad. Det var nåt med magen. Jag mådde pyton. Tog några alvedon men det hjälpte föga.

I Halmstad höll det inte längre. Jag var tvungen att stanna vid infartssignalen och kasta mej ut ur loket.  Jag vill inte påstå att det blev ett kärt återseende. Men grillspetten dök i alla fall upp igen. I lite annan form kanske.

Hade jag jobbat kvar på SJ hade jag begärt avbyte direkt. Men var fanns närmaste Cargonet-förare? Ja, inte i Halmstad i alla fall. Jag fick bita ihop. Tåget måste fram.

Jag var helt darrig i benen när jag klättrade upp i El 16 2212 igen. Rullade vidare i sakta mak genom Halmstad. Tack och lov hade jag nog vunnit lite medlidande hos mina kamrater tågklarerarna, för sen låg det, i princip, tågväg ända in i stoppbocken i Trelleborg.

Det var ingen rolig natt. Men man får se det positivt. Grillspetten kunde ha kommit ur andra änden. Eller ändan, kanske man ska säga i det här fallet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s