Dagen jag fruktat

Så har den då kommit. Dagen som jag fruktat så länge. Ikväll klockan 19.30 påbörjar jag en ny arbetsvecka. Och den här gången kommer jag inte undan längre. Jag ska köra Di8. In i det längsta trodde jag att jag skulle slippa. Fick utbildning på detta diesellok redan i maj, men har sedan dess inte varit i närheten av en sån maskin.

Loket är lite speciellt. Det liknar inga andra diesellok som jag kört. Att det finns snöskor (!) och vapenskåp på loket säger väl det mesta?

Nåväl, själva typutbildningen gick bra. Problemet var bara att jag i maj fortfarande var anställd av DSB First. Fick flytta några fridagar för att kunna komma iväg på Di8-kursen. Egentligen vill man ju ha några arbetspass med det nya loket direkt efter utbildningen, så att man kommer in i saker och ting. Men det hanns inte med. Jag hade ju en elefantröv att spaka också.

Så nu står man där, med byxorna halvvägs nere. Minns inte mycket av det jag fick lära mej på kursen. Tack och lov får jag en erfaren växlare med mej ikväll och i natt. Han har också utbildningen på loket. Jag får försöka muta honom att hjälpa mej. En banan kanske kunde smaka?

4 thoughts on “Dagen jag fruktat

  1. Bara ring om du undrar över något eller får bekymmer med maskinen… jag är tillgänglig och är hemma ikväll! Mvh Kim

  2. Glöm inte bort att loket också har toalett (om än dimunitiv, välväxta lokmän med god adhesionsvikt får nog bara plats på tvären) och handfat. Det är ju även ett väldigt socialt lok -det har en GPS-mackapär inmonterad där man kan se alla andra CargoNet-tåg i omgivningen. En sorts Facebook för lok kanske? Lokbook? 😉

    /Joakim

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s