Chockad klickade jag på länken

 ”Cargonet lägger ned i Sverige”

Vilken chock jag fick när jag läste den rubriken i Postvagnen. Tusen tankar flög genom huvudet när jag klickade på länken. Är det dags att söka nytt jobb nu igen? Varför har vi inte fått några indikationer på detta tidigare? Kan jag fortsätta ha ungarna varannan vecka?

Så dök inlägget upp på skärmen. Jag läste. Och pustade ut. Lite grand i alla fall. Det är ”bara” inrikeskörningarna i Sverige som försvinner. Tågen till och från Oslo berörs tack och lov inte. Chefen berättade att det på de tågen till och med blir en liten utökning av bolagets åtaganden gentemot Cargonet.

I fortsättningen ska vi lösa av de norska lokförarna på Trelleborgstågen i Trollhättan istället för i Göteborg. Detsamma gäller tågen från Oslo till Älmhult. Det blir personalbyte i Skövde istället för Jönköping. Det innebär att det går åt ytterligare en ”gubbe”. Dessutom ska vi – åtminstone som jag har förstått det – köra tåg mellan Trollhättan och Skandiahamnen. Det blir en nygammal upplevelse. Under TGOJ-tiden var Skandiahamnen platsen där jag började och slutade min tjänstgöring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s