Vadå körorder?

En gång ringde arbetsledaren. I normala fall en skojfrisk typ. Men nu var det allvar i rösten. ”Vi måste prata” sa han. ”Hon på IT påstår att du inte tagit ut en tågorder på två år, hon har pratat med Banverket och ditt användarnamn är helt inaktivt”. Jag tänkte att här var det läge att skoja till det lite.

Vi har ju kört samma sträckor så länge nu, så det behövs väl inte? försökte jag. Det blev tyst i luren. ”Alltså…det stämmer alltså?”

Jag fortsatte: Ja, men det är ju aldrig nåt speciellt i körordern ändå. Det blev tyst igen i andra änden av luren. ”Jamen, du vet väl att du måste ha en körorder, människa?!?”.

Äsch, Den Vimsige säger att det räcker om man har bra linjekännedom. Arbetsledaren hämtade andan. Nu var det allt annat än tyst i luren. ”Den Vimsige säger… herregud, är du helt tappad bakom flötet?! Vad ska säkerhetshandläggaren säga om han får veta detta? Och järnvägsstyrelsen?!?”.

Arbetsledaren hade nu nått ett stadie av upphetsning som jag bedömde som farlig för dennes hälsa. Så jag fick avslöja bluffen.

Det är klart jag har tagit ut körordrar. Men jag har fortsatt att använda inloggningsuppgifterna från mitt gamla företag. Har liksom inte orkat lägga den nya behörigheten på minnet och tänkt att så länge den gamla fungerar så kör vi på den.

Arbetsledaren pustade ut. Och jag fick mig ett gott skratt. Men nästa gång jag skulle ha en räkning attesterad gick det trögt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s