Ett skepp kommer lastat…

…med två stycken lokomotiv av senaste modell. Traxx säger en del. El 19 säger vissa på Cargonet. Från Tyskland anlände de till Trelleborg. Och där har loken stått på bangården i ett par dagar.

I Postvagnen diskuterades vilket bolag som skulle ha loken. Peterson Rail gissade en del skribenter på. Bloggen kan härmed högtidligt avslöja att båda loken är Cargonets.

Själv fick jag äran att bogsera det ena loket från Trelleborg till Göteborg i 41976 igår kväll. Tåget fortsatte sedan, efter sedvanligt förarbyte i Mölndal, till Oslo där Cargonet imorse tog hand om det nya loket. Med varm hand får man förmoda. Ikväll tar en av mina kollegor med sig det andra av de två loken i Trelleborg och gör samma resa.

Det kan sannerligen behövas lite förstärkning på El 19-sidan. Cargonet har för tillfället bara tre sådana lok i trafik. Resten står på verkstad med hjulproblem. Därför blir det mycket körning med El 16 nuförtiden. Och inte mig emot. Har lite svårt för sådana däringa nymodigheter. Tacka vet jag svartvit TV… 🙂

1 thought on “Ett skepp kommer lastat…

  1. Här får jag nog krypa till korset och erkänna att jag var fel ute. Visserligen skulle loken till Norge, men nu ser jag att det är ett annat bolag som kör omkring med åtminstone det ena av de två loken. Vet inte varför jag tog för givet att Cargonet skulle ha loken. Kanske för att det var vi som ombesörjde transporten av loken till Norge, kanske för att det var gråa och gula. Jag vet inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s