Dramatik på låg nivå

Det är inte mycket som händer i byn. Men plötsligt… ett nedsläckt tåg! Maken till dramatik har inte skådats sedan nån krossade en ruta på skolan.  Vad kan nu ha hänt? Har tåget havererat på vår lilla station? Eller är hela banan strömlös? Vilken tur att tåget åtminstone kunde ta sig in till perrongen. Står det vagnar överallt, mån tro?

Finns det nån av bloggens läsare som sitter inne med svaren kanske? Hör av er i så fall. En hel by vill veta!

4 thoughts on “Dramatik på låg nivå

 1. För att lugna hela byn så kan det meddelas att det är 4302 som har havererat med rökutveckling från en boggi. Går du dit idag igen kan du säkert se Preben, Preben och Preben klia sina huvuden för de ska dit. Lite kommer det nog ändå snackas för tågnumret har jag inte en aning om tyvärr.

  /Stoffe

   • Något växelmankemang med axel 2 i 45:an. Tralla ordinerades och igår klockan 23:20 rullade tåg 21499 iväg från Mörrum med den värdiga hastigheten av 20 km/h. Destination Hässleholm – en nätt tur på cirka 8 mil, eller lite drygt fyra timmar i trall-fart.

    Timmarna passerade utan hicka, bara några extra stopp för möte med sena tåg då samtidigt den trevliga killen från Swemaint kunde ta tempen på trallans hjul. Inte ens feber! Allting flöt på bra fram till Hm. Eller nästan till Hm ska det vara. Nollsektion, svagt motlut och 20 km/h funkar inte. Hade den motriktade nedkopplingstavlan varit en U-tavla hade stoppet varit perfekt. SUCK.

    Försökte vara smart och föreslog för fjärren att vår förare i Hm som hade växlingstjänst, och strax skulle ställa fram en vagn till 11000, skulle kunna använda denna vagn för att hämta mig och via några få rörelser få 11000 på plats samtidigt som jag efter en delning skulle kunna smita upp till godsbangården. Fjärren höll delvis med men ville (helt korrekt) att jag skulle begära hjälpfordon då jag ju befann mig på linjen. Och det var ju sant, 200 meter bort lös infartssignalen. En blankett och några telefonsamtal senare dök O upp, nu som spärrfärd. Tio minuter senare var vi undan, men den sena ankomsten kombinerat med mitt fummel ställde till det för de första tågen mellan Hm och Cr. Inte bra.

    4302 står nu på spår 24 i Hm, där delar den spår med 4394(?) som också har en tralla om ena foten. Tillsammans ska de ner till M någon gång till helgen. Själv har jag suttit och vikt dumstrut ända sen jag kom hem.

    /Joel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s