Nästa gång sover jag i loket

Jag saknar mycket från TGOJ-tiden. Körningen från Skandiahamnen till Värnamo gillade jag skarpt. Man åkte vid 22.30-tiden och var framme vid ett-draget på natten. Somnade vid två kanske och sov ut ordentligt. Sen blev det kinabuffé och efter det lite kaffe och ”internätande” i lägenheten innan kollegan kom tillbaka med vagnarna från Vaggeryd. Vid 14 åkte man åter till Skandiahamnen. En lagom sväng. Och bra med tid gav den.

Ännu mer tid gav den här turen när tågen var omledda över Nässjö, på grund av rälsbyte Värnamo-Vaggeryd. En natt när jag anlände höglandet visade det sig att den goda personalfördelerskan glömt att boka rum åt mig. Jämmer och elände… Inte blev det bättre av att hela hotellet var fullbokat. Och några andra hotell fanns inte att uppbåda i Nässjö.

Hotellpersonalen tycket synd om mig och erbjöd sig att ställa iordning en säng i gymmet. Ja, vad gör man? Bättre än att sova på loket var det i alla fall. Så där kröp jag ned. Somnade gott. Varmt var det också. Slängde täcket åt sidan. Klockan ringde. Snozade. Vaknade igen – och fick en smärre chock. Där stod tre personer och glodde på mig genom ett fönster! Det visade sig att i det här gymmet kunde folk träna och under tiden sitta och titta ut på de som passerade förbi på gatan. Trevligt. Å andra sidan
kunde folk lika gärna titta in. Det var precis vad de nu gjorde. Och där hade
jag legat och vänt och vridit och kliat mig både här och där.

Aldrig mer en överliggning i ett skyltfönster. Det får bli loket nästa gång.

1 tanke på “Nästa gång sover jag i loket

  1. Pingback: Julkul 2.0 | I huvudet på en lokförare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s