Då skämdes vi

Apropå rälsbussarna jag berättade om igår, så kom jag att tänka på en rolig händelse. När jag fick min utbildning på dessa vagnar, så höll jag och en instruktionsförare med fin älgskinnsmössa på med diverse träning. Klargöringar och felsökningar och sånt som brukar ingå. Men plötsligt uppenbarade sig ett fel som inte riktigt ingick i instruktörens planer. Hur vi än bar oss åt så gick vagnen inte att starta. Vi letade i skåp, slog i handhavandeböcker och till slut nästan slet våra hår. En halvtimme gick utan att nåt hände.

Då kommer föreningens allt i allo förbi. Ingen förare. Ingen gammal växlare. Ingen med någon som helst järnvägsbakgrund egentligen. Men ändå en oändlig tillgång i föreningen. En glad pensionär som kan skrapa rost i tio timmar i ett iskallt lokstall utan att klaga. En som alltid ställer upp, vid alla arrangemang. Som gör skitjobbet utan gnäll. Ja, ni känner till typen. Han frågar vad vi håller på med. ”Ja, vi håller på med utbildning på vagnen här, men nåt har gått galet” förklarar instruktionsföraren. ”Vagnen går inte att starta. Både jag och Jonas har gjort allt vi kan för att få igång maskinen, men inget händer”. Då öppnar vår hjälte ett skåp. Oklart vad han gör i skåpet. Trycker på en knapp, skruvar i en propp. Ingen aning. Men motorn startar direkt. Sedan går han därifrån och skakar på huvudet. På väg ut hör vi honom muttra för sig själv:

”Lokförare…”

5 tankar på “Då skämdes vi

 1. Hejsan!
  Har precis hittat hit till din blogg som jag läser med stort nöje!
  Jag är en tjugofemårig kille som har som största dröm och bli lokförare och ska i vår söka mig till dessa utbildningar om allt går som planerat.
  Nu har du fått dig en flitig läsare i alla fall!
  Tack för en bra blogg! =)
  //David

 2. Hej, jag har idag börjat läsa din blogg. Verkar ju riktigt bra. Hittade den när jag letade efter lokförarutbildningar. Nu har jag många roliga och intressanta inlägg att läsa ikapp. Kommer säkert ha en massa frågor sen men de ställer jag när jag läst alla inläggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s