What a wonderful world

Man tittar i backspegeln. Man ser inget slut på tåget. Man tittar i föraruppgiften. 1580 ton. Signalen slår om. Man lossar direktbromsen. Man slår på ventilatorerna. Man lägger ut körriktningen. Man drar upp körreglaget i V2. Man känner att loket börjar dra. Man lägger på några ampere till. Genom det öppna fönstret strömmar den friska luften. Man hör det underbara ljudet av El 16 som varvar upp. 20…30…40…50…60. Dags att dra igen fönstret. Solen är på väg upp i horisonten. Doften av nybryggt kaffe sprider sig i hytten. En räv springer över en åker. Ett rådjur stannar upp och tittar nyfiket. Några kossor lyfter trött på sina huvuden men somnar snabbt igen. På radion snurrar ”What a wonderful world” med Louis Armstrong. Ja, vad säger man? Man kan bara hålla med gamle Louis.

4 tankar på “What a wonderful world

  1. Klockren beskrivning! Det finns så mycket som är vackert med vårt jobb, man ska bara ta sig tid att uppskatta det…och tid har man ganska gott om där i förarhytten =).

  2. Hej din beskrivning gör ju nästan så att man blir religiös, snygg beskrivning om förarnas vardag en sommarmorgon. Ibland fick man nypa sig i armen och konstatera att detta jag ser får jag betalt för. Och stackarna som sitter i sina kontorsbås missar allt detta, ja så tänkte man då.

  3. På morgonen, stressigt, stressigt, folket som vaknat är på väg till jobbet. Man sladdar in på Lindome station på väg in från Kungsbacka, åker nästan av spåret i växeln. Det gäller att ligga på om man ska kunna hålla tidtabellen.

    Tvärbroms vid lagom metertavla, öppna, folk av, folk på, stäng, åk iväg med rivstart. Den uppstigande solen bländar och man spiller ut sin kopp kaffe. Man kör på en uppkäftig duva som inte flyttar sig och korna står i hagen och blänger.

    Ahh, underbart, jag känner igen din känsla. 😉

    (Obs! Berättelsen kan möjligen vara något överdriven!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s